Кутровски и Димов с победи в Бургас



19-06-2013 00:00 | Станко Димов
Бившият национал на България за Davis Cup Димитър Кутровски започна с победа участието си в международния тенис турнир за мъже в Бургас, който е с награден фонд 10 000 долара.

Играещият с „уайлд кард” софиянец беше категоричен срещу Херко Поланен от Финландия и спечели с 6:3, 6:4. Така Кутровски вече си осигури една точка за световната ранглиста. На осминафиналите българинът излиза срещу втория в схемата Михал Шмид (Чехия), който отстрани Димитър Петров с 6:2, 6:4.

В много оспорван двубой националът Валентин Димов надделя над Петър Трендафилов с 4:6, 7:6(5), 6:4. Следващият съперник на Димов е водачът в схемата Роман Йебави от Чехия.

Първият български успех във фючърса записа друг състезател за Купа „Дейвис” – Тихомир Грозданов. Шестият в схемата варненец преодоля с 6:1, 6:1 Александър Кушаков от Украйна. На осминафиналите Грозданов очаква Пламен Милушев, който елиминира Андреас Нейков с 6:2, 6:3.

Загуба претърпя днес третият поставен Димитър Кузманов. Пловдивчанинът, който се възстановява от вирусно заболяване, отстъпи на Грегоар Барер от Франция с 2:6, 3:6.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини