Гришо спечели в Лондон пред погледа на Маша



10-06-2013 00:00 | Станко Димов
Най-добрият български тенисист в историята Григор Димитров победи с 4:6, 6:2, 7:6(4) Дуди Села от Израел в първия кръг на турнира на трева в „Куинс клъб“, Лондон, след 107 минути игра на централния корт.Неговата приятелка Мария Шарапова за първи път беше в ложата му.

Григор взе първия си сервис гейм на нула. Села първи постигна пробив за 4:3 след слаб сервис гейм на 22-годишния хасковлия. В следващата игра се стигна до 40:40, но израелецът успя да затвърди. При 5:4 съперникът на Димитров сервираше за сета. Полуфиналистът от миналата година стигна до точка за връщане на пробива, но ретурът му срещна мрежата. При третата възможност Дуди Села затвори частта в своя полза.

Юношеският шампион от Wimbledon нанесе първи удар във втория сет, като проби за 3:1. След това българинът затвърди с гейм на нула. В осмия гейм Гришо направи нов брейк, с който изравни сетовете. В цялата част той на загуби нито една точка на свое подаване.

В решителния сет Димитров натисна спусъка и проби за 4:2 гейма. След две двойни грешки обаче Села върна брейка веднага. В деветия гейм от 40:0 за Гришо се стигна до нов пробив и след това израелецът сервираше за победата. Но българинът се разигра и върна брейка за 5:5. Стигна се до тайбрек. В него националът пое инициативата от самото начало и размяната на полетата дойде при 4:2 точки в негова полза. Села изравни при 4:4. След двойна грешка на съперника Григор стигна до мачбол при 6:4 и го реализира тутакси.

Във втория кръг във вторник Димитров излиза срещу бившия номер едно в света Лейтън Хюит от Австралия. За класирането си до тази фаза българинът заслужи 10 точки за ранглистата, където е №28, както и 5910 евро от наградния фонд.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини