Испански финал на Roland Garros



07-06-2013 00:00 | Станко Димов
Рафаел Надал ще защитава титлата си от Откритото първенство на Франция срещу сънародника си Давид Ферер. В епичен мач испанският левичар отстрани на полуфиналите в Париж световния номер едно Новак Джокович след 6:4, 3:6, 6:1, 6:7(3), 9:7, за да стигне за осми път финала с баланс в турнира 58 победи и 1 загуба.

В първата част Рафа направи един пробив, който му бе достатъчен. Във втората той постигна брейк за 3:2, но сърбинът го върна и до края на частта беше по-концентрирания. Третият сет беше за Надал, който поведе с 5:0. В четвъртия отново седемкратният победител в Roland Garros проби за 4:3, но Ноле веднага върна брейка, а после в тайбрека беше по-точният.

В петата част Джокович поведе с 3:2 с пробив, но позволи на съперника да го настигне при 4:4. В края на частта Надал направи нов пробив и триумфира в мача след форхенд в аут на белградчанина.

„Това беше много важна победа за мен. Новак е боец и един ден ще спечели титлата тук, но аз също бях готов за битката. Миналата година в Австралия той спечели, сега беше моят ред“, заяви 27-годишният испанец, който записа 20-а победа срещу този съперник.

В другия полуфинал Давид Ферер победи с 6:1, 7:6(3), 6:2 местната надежда Жо-Вилфред Цонга и стигна първи финал в Големия шлем. Французинът имаше сетбол при 5:4 във втората част, но испанецът го отрази. В третатат част при 5:2 Ферер проби за втори път от 0:40 и така спечели двубоя.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини