Димитров загуби от Джокович



01-06-2013 00:00 | Станко Димов
Най-силният български тенисист в историята Григор Димитров отстъпи на световния номер едно Новак Джокович след 2:6, 2:6, 3:6 в двубой от третия кръг на Roland Garros на централния корт „Филип Шатрие“, продължил един час и 43 минути.

Гришо избра да сервира, но допусна пробив. Той се разписа в мача за 1:2 гейма. За съжаление Джокович направи още един брейк и поведе с 4:1. В последния гейм на частта хасковлията стигна до точка за връщане на единия пробив, но в крайна сметка сърбинът взе сета след 33 минути игра.

Началото на втория сет беше позитивно за българина. След близо осем минути игра и три спасени точки за пробив Димитров взе подаването си, за да поведе за първи път в двубоя. Новак обаче стигна до брейк на нула за 2:1. След двойна грешка на българина се стигна до втори брейк при 1:4. След това Гришо поиска лекарска помощ заради проблем в дясното рамо. Джокович не допусна изненада и поведе с 2-0 сета.

И в третата част Ноле стартира с пробив. В следващия гейм първата ни ракета имаше две възможности да го върне, но белградчанинът съумя да се защити. За съжаление сценарият от предишните сетове се повтори и последва втори пробив за водача в схемата за 4:1. Гришо показа живец, като постигна първия си пробив м двубоя в следващия гейм. При 4:3 Джокович поиска медицинска намеса за болки също в дясното рамо. При 3:5 хасковлията сервираше за оставане в мача. Новак поведе с 40:15, на националът ни отрази двата мачбола със смела игра. После спаси още един, но при четвъртия Григор изпрати топката в аут.

Той допусна 47 непредизвикани грешки срещу 18 печеливши удари. Джокович завърши с 22 грешки и 13 уинъра. В деня на мача е починала бившата треньорка на сърбина Йелена Генчич, но неговият щаб успя да скрие от звездата лошата новина.

Откритото първенство на Франция през 2013 година остава в историята за нас. За първи път български тенисист беше поставен в турнир от Големия шлем, а и никога преди това наш представител не беше минавал втори кръг в Четворката. За представянето си в Париж Димитров заслужи 90 точки за световната ранглиста, където е №28 сега, и 60 000 евро.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини