Тото Грозданов на полуфинал на Carlsberg Сup



31-05-2013 00:00 | Станко Димов
Състезателят за Davis Cup Тихомир Грозданов първи се класира за полуфиналите на международния тенис турнир за мъже от календара на ITF Carlsberg Cup, който се провежда на кортовете на Българския национален център в София и е с награден фонд 10 000 долара.

Грозданов изигра отново отличен двубой в София и продължава без загубен сет. Варненецът победи с 6:4, 6:2 Анджей Капас от Полша. В първата част националът започна с пробив, който му бе достатъчен за успеха. Същото се повтори и в началото на втория сет, но този път Тото постигна и още един брейк.

„Играх добре, съперникът не ме е изненада с нищо. Можех да спечеля и още по-убедително. Нямам предпочитания с кого да играя на полуфинал”, коментира Грозданов.

Той вече си осигури 6 точки за световната ранглиста, където е №705 в момента, както и 502 долара от наградния фонд на Carlsberg Cup, преди облагане на сумата с данък.

Дъждът спря другите два двубоя с българско участие. Шестият в схемата Александър Лазов беше безапелационен срещу поставеният под №3 Жермен Жигунон от Белгия и спечели първата част с 6:1. Четвъртфиналът беше спрян при 30:30 в първия гейм на втория сет. Победителят от този мач ще играе срещу Тихомир Грозданов.

Тръгналият от квалификациите Петър Трендафилов имаше два сетбола при 5:1 и 40:15 срещу чеха Онджей Вацулик, когато съдията прибра тенисистите в съблекалнята.

В последния четвъртфинал четвъртият в схемата Гжегож Панфил от Полша отстрани победителя от фючърса във Варна Кристиян Месарош от Хърватия с 6:3, 6:0.

Ако времето поволи, днес ще се изиграе и финалната среща на двойки. В нея Динко Халачев и Петър Трендафилов излизат срещу водачите в схемата Капас и Панфил.


 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Ролан Гарос
Категория: Голям Шлем
Място на провеждане: Париж, Франция
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: Lyon Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Лион, Франция
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Geneva Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Женева, Швейцария
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Други новини