Димитров: Мачът с Джокович ще е различен



30-05-2013 00:00 | Станко Димов
Минути след като Григор Димитров стигна до историческия за българския мъжки тенис трети кръг на турнир от Големия шлем (победа над Люка Пуйе с 6:1, 7:6, 6:1) беше в студиото на телевизия „Евроспорт”, където даде интервю на бившата тенисистка, а сега водеща Барбара Шет.

„Времето обърка плановете на всички. Затова се радвам се, че спечелих бързо и си осигурих място в следващия кръг. Дано се представя успешно и в следващия мач”, коментира хасковлията.

„Опитвам се да играя моята игра, да се забавлявам колкото е възможно повече. Мисля, че положеният труд започва да се отплаща. Прекарах повече от месец в Швеция, нямаше нищо друго освен тренировки, много труд, много работа. Ние сме една страхотна група и съм доволен, че съм част от нея. Разполагаме с много добри треньори, които правят тренировъчния процес и доста забавен. В началото на годината, когато отидох в Австралия, бях изненадан от слънцето, защото в Швеция то на практика отсъства”, продължи през смях Григор.

Той заяви, че е изключително доволен от работата с новия си треньор Микаел Тилстрьом, който бил голям психолог. Като цяло работата в академията Good to Great била удоволствие и всички били изключителни професионалисти.

„Хубаво е да се завърна в Париж, да играя на тези кортове, които определено са най-добрите в света. Не е лесно в турнир от Големия шлем, но засега се чувствам отлично, нямам проблеми с контузии, което е много важно. Срещу Джокович в събота на „Филип Шатрие“ ще бъде един различен мач. Той е №1 и света, това е мач от Шлема, който е напълно различен от всички други. За него този двубой ще означава повече отколкото за мен. Това в никакъв случай не означава, че няма да дам всичко от себе си, защото точно за такива мачове съм се готвил през последните месеци”, завърши Димитров.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини