Григор във II кръг след само 11 гейма



28-05-2013 00:00 | Станко Димов
Най-силният български тенисист в историята Григор Димитров победи Алехандро Фая от Колумбия с 6:4, 1:0 и отказване на съперника в първия кръг на турнира от Големия шлем Roland Garros. Двубоят се забави с повече от два часа, заради дъжд в Париж.

Димитров, който е №26 в схемата, трябваше да отразява точка за пробив още в първия гейм на двубоя срещу южноамериканския левичар. Фая все пак успя да пробие за 4:3, но от този момент Гришо заигра практически безпогрешно. Той върна пробива, а в десетия гейм на сета направи още един, с който взе частта.

Хасковлията отрази точка за пробив и в началото на следващия сет. При 1:0 за Димитров колумбиецът се отказа заради контузия в лакътя.

Първата ни ракета вече си осигури 45 точки за световната ранглиста, където е №28 сега, както и 35 000 евро от наградния фонд на Откритото първенство на Франция. Във втория кръг Григор очаква участващия с "уайлд кард" Люка Пуйе (Франция). Той е на 19 години и е едва 324-и в класацията на АТР. При нов успех Димитров го очаква почти сигурно нов мач срещу световния номер едно Новак Джокович.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини