Пиронкова започва на Roland Garros в понеделник



27-05-2013 00:00 | Станко Димов
Първата ракета на България Цветана Пиронкова ще започне в понеделник участието си на Откритото първенство на Франция по тенис. Тя ще излиза срещу канадката Йожени Бушар в последен двубой на корт №4, където първата среща е насрочена за 12:00 наше време.

Григор Димитров, който е №26 в схемата, ще изиграе мача си чак във вторник, ако времето позволи. Хасковлията стартира със среща с колумбийския левичар Алехандро Фая. Димитров участва и в турнира на двойки. Негов партньор е датчанинът Фредерик Нилсен, а в първи кръг те играят срещу Жереми Шарди (Франция) и Лукаш Кубот (Полша).

В понеделник участието си на Roland Garros ще започнат действащите шампиони Рафаел Надал и Мария Шарапова. Испанският левичар, който има седем титли в Париж, среща Даниел Брандс от Германия. Приятелката на Гришо пък играе срещу тайванката Сие Су-Уей.

Рекордьорите по титли от Големия шлем Роджър Федерер и Серина Уилямс започнаха с убедителни победи в турнира в неделя. Швейцарският ас се справи с испанеца Пабло Карено-Буста с 6:2, 6:3, 6:2. Американката пък разгроми Ана Татишвили от Грузия с 6:0, 6:1.

Отпадна обаче по-голямата сестра на Серина – Винъс Уилямс. Полякинята Урсула Радванска, чиято кака пък е Агнешка, я победи със 7:6(5), 6:7(4), 6:4.


 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Уимбълдън
Категория: Голям Шлем
Място на провеждане: Лондон, Великобритания
Настилка: Тревна
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Други новини