Бердих отстрани Джокович



17-05-2013 00:00 | Станко Димов
Чехът Томаш Бердих успя най-сетне да победи един от своите кошмари на корта – световният номер едно Новак Джокович, и да се класира на полуфиналите на турнира в Рим, който е от сериите „Мастърс 1000“. Продължават също Надал и Федерер.

Бердих се съвзе от сет дефицит и пробив във втория, за да направи знаменит обрат за 6:2, 5:7, 6:4. Ноле сервираше при 5:3 за спечелване на мача, когато съперникът му „възкръсна“, взе четири поредни гейма и изравни частите.

В решителния сет Томаш проби и при 5:4 вече на свой ред подаваше за място на полуфиналите. Чехът дръпна с 40:0, но Джокович спаси трите мачбола. При четвъртата възможност Бердих приключи всичко с ас, за да запише едва втора победа над сърбина в 15-ия мач помежду им.

„Това е един много специален успех. Бях загубил 11 пъти поред от Новак и успях да спря тази лоша серия. Беше луд мач“, призна Томаш Бердих.

Следващият му съперник е шесткратният шампион от Вечния град Рафаел Надал. Той взе испанското дерби с Давид Ферер с 6:4, 4:6, 6:2.

В другия полуфинал играят Роджър Федерер и Беноа Пер. Швейцарецът отстрани Йежи Янович от Полша със 7:6(5), 6:4. Френската изненада Пер пък разгроми с 6:1, 6:0 Марсел Гранойерс от Испания.

При дамите в Рим водачката в схемата Серина Уилямс записа рекордна за нея 22-а поредна победа. Американката е полуфиналистка след 6:2, 6:0 срещу Карла Суарес Наваро.


 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини