Мъри се контузи, Маша без проблеми



15-05-2013 00:00 | Станко Димов
Вторият в световната ранглиста Анди Мъри получи контузия в хълбока и се отказа в мача си срещу Марсел Гранойерс на турнира в Рим на връх своя 26-и рожден ден и е под въпрос за Roland Garros. При дамите шампионката от последните две издания Мария Шарапова записа убедителна победа.

Мъри губеше със сет и 1:4, но стигна до тайбрек и изравни частите срещу испанеца. Веднага след това шотландецът, който се оплакваше от болки от началото на мача, се отказа при резултат 3:6, 7:6(5). "Ще бъда много изненадан, ако играя в Париж", каза мрачно Анди на пресконференцията.

Отказа се заради разтежение и Станислас Вавринка и така Александър Долгополов се класира за третия кръг без игра. Отпадна неочаквано седмият Жо-Вилфред Цонга, който беше отстранен от поляка Йежи Яновски с 6:4, 7:6.

Рекордьорът по титли Роджър Федерер даде само три гейма на местния любимец Потито Стараче – 6:1, 6:2, и в следващия кръг очаква труден съперник в лицето на Жил Симон.

При жените втората поставена Шарапова не се бави много срещу Гарбине Мугуруса и спечели двубоя с 6:2, 6:2. Следващата опонентка на рускинята е американката Слоан Стивънс.

Италианката Сара Ерани трябваше да играе три сета, въпреки че водеше със 7:5, 5:2, преди да пречупи Кристина Макхейл от Съединените щати със 7:5, 5:7, 6:2.

Двукратната шампионка от Рим Йелена Янкович също е в трети кръг, като спечели убедително сръбското дерби срещу Бояна Йовановски с 6:2, 6:0. На старта Янкович отстрани Цветана Пиронкова.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини