Димитров отстъпи на Гаске в Рим



14-05-2013 00:00 | Станко Димов
Най-силният наш тенисист Григор Димитров отстъпи с 4:6, 4:6 на деветия в света и схемата на турнира от сериите „Мастърс 1000“ в Рим Ришар Гаске и отпадна във втория кръг.

Французинът успя да пробие в първия гейм на двубоя от втория кръг, който се играе на централния корт на "Форо Италико". След това българинът стабилизира играта си и затрудни доста именития си съперник, но не успя да стигне до точка за връщане на брейка.

За заключителния гейм Димитров поведе с 30:0, но Гаске успя да се измъкне с отлично пласиран сервис и спечели частта с бекхенд уинър по правата.

През втората част Гришо започна амбицирано и след пробив на нула поведе с 2:0 гейма. Веднага след това, за съжаление французинът пое инициативата и стигна до 4:2 с два брейка. До края Гаске не допусна изненади и спечели и четвъртия си сблъсък с хасковлията.

С достигането си до втори кръг Димитров си осигури 45 точки за световната ранглиста, където е на рекордното №26 място сега, както и 17 235 евро от наградния фонд в Рим. Следващата седмица Гришо е заявил участие за турнира в Дюселдорф от сериите „АТР 250“, който ще бъде последна проверка преди Roland Garros.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Internazionali BNL d′Italia
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Рим, Италия
Настилка: Клей
Награден фонд: €8,862,111

Official Website | Livescore
Други новини