Григор победи набързо Багдатис



12-05-2013 00:00 | Станко Димов
Григор Димитров започна с победа участието си на турнира на клей от сериите „Мастърс 1000“ в Рим, който е с награден фонд 2,65 милиона евро. Най-силният български тенисист в историята надигра за 66 минути Маркос Багдатис от Кипър с 6:3, 6:4.

Григор нанесе пръв удар, като успя да пробие съперника си за 4:2. До края на сета българинът не допусна изненада и спокойно спечели частта.

Във втората Багдатис прояви желание за промяна и на два пъти стигна до точка за пробив, които Димитров хладнокръвно отрази. В седмия гейм хасковлията, който на 16 май ще навърши 22 години, започна устремно, поведе с 40:0 и проби кипъреца при третата си възможност за 4:3.

Веднага след това Гришо затвърди и принуди своя добър приятел от Лимасол да сервира за оставане в срещата. Маркос се справи и българинът застана на линията за подаване, за да се класира за втория кръг в „Форо Италико“. След двойна грешка обаче Димитров стигна до 15:40. Това не го притесни, той стигна до мачбол и го реализира.

Григор победи за четвърти път Багдатис от пет мача и за трети през този сезон, но за първи път го направи в два сета. Първата ни ракета завърши с осем аса и две двойн грешки. Той вкара 77 процента първи сервис и постигна 82 процента точки при разиграването му.

За класирането си за втори кръг Димитров си осигури 45 точки за световната ранглиста, където е №28 сега, но от утре ще е още по-напред, както и 17 235 евро. Следващият съперник на българския ас ще бъде деветият в схемата Ришар Гаске (Франция), който се наложи с 6:2, 7:6(8) над Сам Куери (САЩ).

При жените в Рим, както е известно, Цветана Пиронкова ще се изправи срещу бившата водачка в световната ранглиста Йелена Янкович от Сърбия, срещу която има четири загуби от четири мача. Двубоят е в понеделник привечер на втория по големина корт "Супертенис".

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Internazionali BNL d′Italia
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Рим, Италия
Настилка: Клей
Награден фонд: €8,862,111

Official Website | Livescore
Други новини