Димитров отстъпи в 3 сета в Мадрид



10-05-2013 00:00
Григор Димитров отстъпи с 6:3, 4:6, 1:6 за един час и 42 минути на поставения под №15 в схемата на турнира в Мадрид от сериите „Мастърс 1000“ Станислас Вавринка в двубоя им от третия кръг.

Григор спечели жребия и избра да сервира. Хасковлията отново беше подкрепян от много наши сънародници по трибуните на втория по големина корт в „Каха Магика“ – „Аранча Санчес“. Първата ни ракета стигна до две точки за пробив в четвъртия гейм и реализира още първата за 3:1. За съжаление Вавринка тутакси направи рибрейк.

Българинът обаче продължи да е непримирим и постигна нов пробив за 5:3. След това победителят на Джокович сервираше за спечелване на сета. Димитров поведе с 40:15 и затвори частта при първата възможност след топка на швейцареца в мрежата. Сетът продължи 31 минути.

В следващия Гришо пръв стигна до точки за пробив в седмия гейм. След половин дузина равенства все пак опитният швейцарец се измъкна. Той се жалва дълго на съдията Дамиен Дюмюсуа от поведението на публиката, която му пречела, като се обаждала по време на разиграванията.
След деветия гейм, при 5:4 в своя полза, Вавринка поиска доста неочаквано лекарска помощ заради болки в дясното рамо. Веднага след това моментна липса на концентрация при подаването на Димитров позволи на съперника да спечели частта. Така след 79 минути всичко трябваше да се реши в трети сет.

В него Гришо допусна пробив за 1:3 гейма. Тук някъде силите му се изчерпаха и той на бърза ръка загуби и следващите три гейма, а с това и мача.

За достигането си до осминафиналите в Мадрид приятелят на Шарапова заслужи 90 точки за световната ранглиста, където е на рекордното за него и България 28-о място, както и 41 610 евро от наградния фонд. Следващата седмица Григор Димитров ще играе на турнира от „Мастърс 1000“ в Рим.


 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Shanghai Rolex Masters
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Шанхай
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,298,535

Official Website | Livescore
Турнир: China Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Пекин, Китай
Настилка: Твърда
Награден фонд: $3,891,650

Official Website | Livescore
Други новини