Цвети стана учителка за час



09-05-2013 00:00 | Станко Димов
Първата ракета на България Цветана Пиронкова се включи в инициативата "OpenEDU 2013 - Училище за живота", организирана под патронажа на вицепремиера и министър на труда и социалната политика Деяна Костадинова. Тенисистката проведе час по физическо възпитание в ОУ "Княз Борис I" в родния си град Пловдив.

"Това е ново усещане за мен и смятам, че има какво да им предам, тъй като до някаква степен съм успяла в моя спорт", каза след часа Пиронкова. - Не е трудно у едно дете да се предизвика интерес към спорта, но може би просто трябва да се обръща повече внимание на това и да се определи като нещо важно и приоритетно".

Следващия турнир, на който пловдивчанката ще участва е в Рим. Тя ще започне от квалификациите в събота. След това тя ще играе на турнира в Брюксел и на Roland Garros.

Пиронкова коментира и победата на Григор Димитров над Новак Джокович. "Да победиш №1 в мъжкия тенис точно в момента, когато конкуренцията и нивото на игра са невероятни. Може само да му свалим шапка за духа, който показа и да му пожелаем успех нататък. Знам, че той вярва в себе си, нека и ние да го подкрепим", каза Цвети.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини