Димитров: Вярвах в себе си и успях (видео)



08-05-2013 00:00 | Станко Димов
Най-добрият български тенисист в историята Григор Димитров е обект на огромен медиен интерес след като победи световния номер едно Новак Джокович на турнира в Мадрид. Ето какво каза 21-годишната звезда през официалния сайт на АТР.

"Затова тренираме здраво, за да играем в мачове като този и защо не да ги печелим. Днес се чувствах добре на корта. Чувствах, че съм отлично подготвен след заниманията в последните седмици. Мисля че бях равностоен на Новак през целия двубоя. Целта ми е да бъда подготвен за големите прояви и за бъдещите големи двубой", заяви Димитров.

Хасковлията успя да спечели със 7:6, 6:7, 6:3 в най-дългия двубой във формат два от три сета през годината - 3:05 часа.

"Това е една велика победа за мен, но все пак е само един мач. В тайбрека на втория сет Новак беше страхотен. Но аз се стремях да остана позитивен. Вярвах в себе си и това беше голямата искра в третия сет. Голям успех и радост за целия ми екип. Но трябва да остана здраво стъпил на земята. Трябва да продължавам да работя всеки ден. Утре ме очаква ново изпитание и аз очаквам да се случи нещо вълнуващо", завърши Григор.

Интервю на Григор след мача

„Просто това беше успешен ден, една супер победа, но турнирът продължава”, коментира капитанът за Купа „Дейвис” специално за официалния сайт на БФТ. „Преди мача Григор ми каза, че ще опита да играе в негов си стил. Казах му просто да го направи”.

Българинът излиза в четвъртък на корта в Мадрид. Негов съперник ще бъде победителят от срещата между швейцареца Станислас Вавринка и Сантяго Хиралдо от Колумбия.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини