Григор поведе на Новак - 7:6



07-05-2013 00:00 | Станко Димов
Григор Димитров поведе срещу водача в световната ранглиста Новак Джокович в двубой от втория кръг на турнира в Мадрид от категория „Мастърс 1000“. Българинът взе първи сет срещу сърбина със 7:6(6) след повече от час игра и три отразени сетбола.

Ноле сервира пръв и взе подаването си на нула. Григор му отговори, като поведе с 40:0 с ас, а малко по-късно изравни геймовете. Всеки вземаше подаването си в първите шест игри. В последната от тях за първи път се стигна до 40:40 при сервис на хасковлията. Той не трепна и спечели следващите две точки, за да направи 3:3.

В следващия гейм Димитров имаше цели четири точки за пробив – три при 40:0, но световният номер едно, не и без малко шанс, успя да измъкне подаването си. После пък Джокович имаше брейкпойнт, но Гришо го отрази с рискован втори сервис на линията и стигна до 4:4. В десетия гейм българинът отрази сетбол, преди да вземе подаването си. Веднага след това първата ни ракета проби и при 6:5 сервираше вече за сета. За съжаление белградчанинът направи рибрейк и вкара частта в тайбрек.

В заключителния 13-и гейм Новак направи мини пробив за 2:0 точки, а размяната на полетата дойде при 4:2 за водача в схемата в Мадрид. После Димитров губеше с 4:6, но спаси двата нови сетбола, а после успя да спечели частта.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини