Гришо срещу Ноле в Мадрид



07-05-2013 00:00 | Станко Димов
Най-силният български тенисист Григор Димитров се класира убедително за втория кръг на турнира от сериите „Мастърс 1000“ в Мадрид на клей, за да си осигури нов двубой срещу водача в световната ранглиста Новак Джокович.

Гришо победи на старта участващия с „уайлд кард“ испанец Хавиер Марти с 6:2, 6:4. Мачът започна със закъснение, защото заради падналия дъжд трябваше да бъде спуснат покрива над централния корт „Маноло Сантана“ на комплекса „Ла Каха Магика“.

В първата част хасковлията, който на 16 май ще навърши 22 години, проби за 2:0 и в последния гейм.

Във втория сет Димитров нанесе своя удар в самия край, когато направи брейк, за да затвори двубоя в своя полза.

С достигането си до тази фаза в Мадрид българинът си осигури 45 точки за световната ранглиста, където е отново №28, както и 21 935 евро от наградния фонд.

В понеделник вечерта Григор Димитров излиза срещу Новак Джокович. Двубоят е отново на „Маноло Сантана“ с начален час не преди 21:00 наше време. Григор за трети път среща сърбина на корта, като до момента не е вземал и сет, но до момента те не са играли на червен корт.

Тази година двамата играха в Индиън Уелс. Сърбинът спечели тогава със 7:6(4), 6:1, но Гришо игра отлично в първия сет и дори водеше с 5:2 гейма срещу Ноле. Миналата година Джокович взе и мача миналата есен в Шанхай с 6:3, 6:2.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини