Русия на финал срещу Италия



22-04-2013 00:00 | Станко Димов
Тенисистките на Русия се класираха за финала на турнира Fed Cup, след като осъществиха обрат от 0-2 до 3-2 срещу отбора на Словакия в Москва. Другият полуфинал в Палермо се доигра в понеделник, след като беше спрян при резултат 2-1 за Италия срещу шампиона Чехия. В четвъртия сингъл Роберта Винчи надигра Луцие Шафаржова с 6:3, 6:7(2), 6:3 и класира "адзурите". Двубоят за титлата ще се състои в Италия на 2 и 3 ноември.

Екатерина Макарова се превърна в героиня за Русия. Първо левичарката спечели четвъртия сингъл на клея в „Крилатское“ срещу Даниела Хантухова с 6:3, 4:6, 6:4. В решаващата пета среща – двойките, Макарова и Елена Веснина надделяха над Доминика Цибулкова и Хантухова с 4:6, 6:3, 6:1.

Съставите на Германия, Испания и Съединените щати спечелиха плейофите за Световната група на Fed Cup и ще играят в нея през 2014 година, заедно с Чехия, Италия, Русия и Словакия. Заради дъжд последният плейоф Швейцария – Австралия в Киасо изобщо не можа да започне и ще се играе днес и утре, ако времето позволи.

Победителят от мача в Швейцария ще играе в Световната група, а загубилият отбор отива в Световна група две. В нея са още спечелилите плейофи вчера Аржентина, Канада, Франция и Полша, както и Япония, Сърбия и Швеция.

Резултати от плейофите
За влизане/оставане в Световна група

Германия – Сърбия 3-2
Испания – Япония 4-0
САЩ – Швеция 3-1
Швейцария – Австралия.

За влизане/оставане в Световна група II
Белгия – Полша 1-4
Аржентина – Великобритания 3-1
Франция – Казахстан 4-1
Украйна – Канада 2-3.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини