Неделчева и Банкиър отново на финал



21-04-2013 00:00 | Станко Димов
Петя Неделчева и шотландката Имоджен Банкиър се класираха за финала на двойки на турнира по бадминтон във Ватеринген, Холандия, който е от категория „Интернешънъл чалънджър“. Двете спечелиха първата си титла в началото на април на състезание във Финландия.

Още на осминафиналите европейската вицешампионка на двойки Неделчева и световната вицешампионка на смесени двойки Банкиър отстраниха вторите поставени Хю и Хю от Малайзия след пълен обрат с 9:21, 22:20, 21:19 в едночасов трилър. Снощи българо-шотландският дует се справи на полуфиналите значително по-лесно с рускините Ирина Хлебко и Ксения Поликарпова – 21:16, 21:17 за 37 минути игра.

В спора за титлата Петя и Имоджен в неделя след обяд се изправят срещу Ю Вакита и Рие Ето от Япония. Двете двойки се срещнаха през март на турнира в Орлеан Франция, където азиатките се наложиха на полуфиналите в три гейма. Това беше и последната загуба на Неделчева и Банкиър.

На единично 29-годишната Неделчева беше водачка в схемата. Тя записа победа над Олга Голованова от Русия и над Гетер Саар от Естония. На четвъртфиналите четвъртфиналистката от олимпиадата в Атина Петя отстъпи на испанката Беатрис Коралес след 20:22, 21:11, 15:21.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини