Димитров на 2 гейма от сензацията



19-04-2013 00:00
Най-силният български тенисист Григор Димитров беше само на два гейма от победата над третия поставен Рафаел Надал на турнира от сериите "Мастърс 1000" в Монте Карло. След повече от два часа игра Гришо отстъпи с 2:6, 6:2, 4:6 на бившия номер едно в света.

Двубоят започна равностойно като Димитров взе подаването си в първия гейм. След това обаче 21-годишният хасковлия допусна няколко непредизвикани грешки, които позволиха на осемкратния шампион Надал набързо да направи два пробива - за 2:1 и за 4:1. Това не отчая Григор и в шестия гейм той поведе с 40:0 на сервиса на испанския левичар и върна единия брейк при третата си възможност.Рафа обаче проби за трети път и след това при 5:2 сервираше за спечелването на първата част. Той поведе с 40:15 и реализира още първия сетбол след 31 минути игра.

Българинът започна следващата част със сервис гейм на нула. В шестия гейм Гришо увенча добрата си игра с пробив. След това от 0:30 първата ни ракета демонстрира самочувствие и затвърди за 5:2. Веднага след това той стигна на два пъти до сетбол и при втората възможност изравни частите. Надал загуби първи сет на клей от средата на февруари, когато победи на полуфинала в Сао Пауло Мартин Алунд от Аржентина с 6:3, 6:7(2), 6:1. А в Монако за последно Анди Мъри му взе сет на полуфинала през 2011 г.

В третата част Григор продължи да играе със самочувствие и дори да доминира над Краля на клея Надал. Хасковлията печелеше убедително подаванията си и затрудняваше максимално левичаря от Манакор в неговите сервис геймове. За съжаление в деветия гейм Гришо получи крамп в лявото бедро и това подпомогна Надал да стигне до пробив за 5:4. Испанецът сервираше за място на полуфинала и стигна до мачбол. Въпреки трудното си придвижване Димитров го отрази с печеливш удар от форхенд, който изсвистя със скорост от 169 км/ч. При втория мачбол обаче Рафа постигна ас.

За първото си класиране на четвъртфинал в турнир от "Мастърс 1000" Димитров заслужи 180 точки за световната ранглиста, което означава, че в понеделник ще дебютира в Топ 30, както и 62 950 евро от наградния фонд. Следващата седмица българинът ще играе на турнира в Барселона.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Други новини