Гришо пред Си Ен Ен: Мечтая за титла от Wimbledon



19-04-2013 00:00 | Станко Димов
Григор Димитров участва за втори път в тенис предаването на телевизия Си Ен Ен „CNN Open Court“, водещ на което е големият Пат Кеш. Преди интервюто австралиецът сподели, че го е наблюдавал по телевизията, но иска да усети от личен опит ударите му. След няколко изумителни разигравания Гришо отговори на въпросите на Пат.

- Не знам много за българските спортисти, но може би ти си най-известният в историята?
- Не, Христо Стоичков е най-популярният и е един от най-невероятните спортисти на България. У нас всичко се промени в последните няколко години и е хубаво, че хората започнаха да разбират и се интересуват от тенис.

- А защо играеш бекхенд с една ръка?
- Баща ми бе моят първи треньор и винаги говореше за тенисистите с бекхенд с една ръка. Освен това гледах много мачове на Сампрас и Агаси. Всъщност малко се срамувам да си призная, но дори не знам как да държа ракетата за бекхенд с две ръце.

- Само четирима са успявали да спечелят Wimbledon като юноши, а след това и при мъжете - Бьорн Борг, Стефан Едберг, Роджър Федерер и още едно много симпатично момче от Австралия (самият Пат Кеш). Ти можеш да си следващия! За първи път те видях в мач на Wimbledon. Харесваш ли тревата?
- Обожавам я! На нея играта е съвсем различна. Спечелих при юношите, а следващата стъпка е при големите момчета. Мечтата ми е да спечеля Wimbledon.

- Хората те сравняват с Роджър Федерер. Имате подобен стил, а и той не е лош тенисист, ако трябва да се взема пример от някого. Тежат ли ти подобни сравнения?
- Искам хората да спрат с тях. Имаме някои сходства и съм поласкан от това. Всъщност в началото мислех, че е много готино, но с времето осъзнах, че трябва да имам свой стил и да правя своите удари.


 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини