Димитров на четвъртфинал с Надал



18-04-2013 00:00 | Станко Димов
Първата ракета на България Григор Димитров записа първото си класиране на четвъртфинал на турнир от сериите "Мастърс 1000". Това стана факт, след като той победи с 6:2, 6:4 за 67 минути Флориан Майер от Германия на състезанието на клей в Монте Карло. Следващият съперник на Гришо е осемкратният шампион в княжеството Рафаел Надал. Двубоят е в петък и е втори в програмата на централния корт.

Димитров не загуби много време и проби германеца за 4:2 гейма. След това постигна още един брейк в последния гейм, за да затвори авторитетно сета в своя полза.

В третия гейм на следващата част Майер стигна до първите си две точки за пробив, но Григор ги неутрализира и спечели подаването си, за да излезе напред с 2:1. Българинът отвърна на предизвикателството, като поведе с 40:0 и направи брейк при втората си възможност.При 2:5 съперникът, който е №30 в света, сервираше за оставане в двубоя и се справи със задачата. В следващия гейм Димитров застана на линията за подаване, но допусна връщане на пробива. Веднага след това обаче хасковлията поведе с 40:15 при сервис на Флориан Майер и триумфира при втория мачбол след топка в аут на опонента.

Българинът завърши с четири аса и две двойни грешки. Той вкара 63 процента първи сервис и спечели 80 процента от точките при неговото разиграване.

За достигането му до четвъртфинал Григор заслужи 180 точки за световната ранглиста, къзето е 34-и сега, както и 62 950 евро от наградния фонд в Монте Карло.

Третият поставен Рафаел Надал се наложи с абсолютно същия резултат - 6:2, 6:4, над германеца Филип Колшрайбер. Григор е играл само веднъж с испанския левичар. През февруари 2009 година на освинафиналите на турнира в Ротердам в зала Рафа се наложи със 7:5, 3:6, 6:2, а след мача похвали 18-годишния тогава Димитров.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини