Хингис стана треньор на Павлюченкова



16-04-2013 00:00 | Станко Димов
Носителката на пет титли от Големия шлем Мартина Хингис ще бъде личен треньор на руската тенисистка Анастасия Павлюченкова по време на сезона на клей, съобщи вестник „Спорт Экспресс“.

Бившата номер едно в света от Швейцария пристига в Москва, където е Павлюченкова, която се готви за полуфинала в турнира Fed Cup Русия – Словакия. Хингис вече е работила с №20 в ранглистата, по време на престоя им в академията на Патрик Муратоглу в Париж. Но тогава родената в Кошице Мартина беше просто част от треньорския екип.

Анастасия, която е на 21 години, спечели турнира на червени кортове в Монтерей, Мексико, но в останалите турнири през този сезон не успя да блесне и записа доста загуби в първи кръг.

„Вече една седмица съм в Москва и вече мога да кажа, че се аклиматизирах. В първите дни ми беше много трудно след дългата серия от турнири. Освен това у дома не се бях прибирала толкова отдавна. Приятно ми е, видях се с много приятели. Надявам се да зарадваме публиката с успех срещу състава на Словакия, която има много сериозни тенисистки, но ние искаме да сме на финала“, коментира Павлюченкова.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини