Италия и Чехия с най-доброто на полуфинала



11-04-2013 00:00 | Станко Димов
Отборът на шампионките Чехия и на Италия ще се представят с най-доброто, с което разполагат на полуфинала за Fed Cup на 20 и 21 април в град Палермо на червени кортове. Другият финалист ще определят Русия и Словакия в Москва.

Капитанът на „адзурите“ Корадо Барацути ще разчита традиционно на Сара Ерани, Роберта Винчи, Франческа Скиавоне и Флавия Пенета. Въпреки слабото представяне до момента на Скиавоне и Пенета, италианките винаги са опасни на клей.

От своя страна колегата на Барацути Петър Пала е повикал Петра Квитова, Клара Закопалова, Луцие Шафаржова и Луцие Храдецка. Двубоят се очертава като интересен и непредвидим.

В другата среща Русия залага на три тенисистки, спечелили вече титли през 2013 година. Това са Мария Кириленко, Анастасия Павлюченкова и Елена Веснина. Към тях „атаманът“ Шамил Тарпишчев е добавил левичарката Екатерина Макарова.

Словачките са единствения отбор от полуфиналистите, който е печелил турнира само веднъж - през 2002 г. Капитанът Матей Липтак залага на Доминика Цибулкова, Магдалена Рибарикова, Даниела Хантухова и 19-годишната Яна Чепелова.

В двубоите от плейофите за влизане в Световната група на Fed Cuр голям интерес предизвикват срещите Германия – Сърбия в Щутгарт и Съединени щати – Швеция. В Делрей Бийч за янките ще играят Серина и Винъс Уилямс.

Полуфинали Световна група (20 и 21 април)
Италия – Чехия
Русия – Словакия

Плейофи за влизане/оставане в Световна група I
Германия – Сърбия
Швейцария – Австралия
Испания – Япония
САЩ – Швеция.

Плейофи за влизане/оставане в Световна група II
Белгия – Полша
Франция – Казахстан
Аржентина – Великобритания
Украйна – Канада.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини