Григор отстъпи на Мъри в два сета



25-03-2013 00:00 | Станко Димов
Най-силният български тенисист в историята Григор Димитров беше близо до спечелването на поне сет срещу Анди Мъри. В третия кръг на турнира от сериите „Мастърс 1000“ в Маями 29-ият в схемата национал отстъпи на втория поставен с 6:7(3), 3:6.

В първата част Гришо показа кураж и майсторство в началото. Той направи два пробива и допусна един. Димитров стигна до 5:3 и сервираше за сета. Тогава, по подобие на мача с Джокович с Индиън Уелс, той се изхитри да направи две двойни грешки в гейма и да го загуби.

Стигна се до тайбрек. В него хасковлията поведе с минипробив, но шотландецът го върна и размяната на полетата дойде при 3:3 точки. След това Мъри се възползва от непредизвикани грешки на съперника и спечели следващите четири разигравания, а с това и сета, след повече от час игра.

Във втория сет Григор допусна нов пробив за 0:2 гейма. В следващата игра се мина през няколко равенства, но олимпийският шампион успя да затвърди. В шестия гейм Мъри получи два скрити мачбола, когато поведе с 40:15 при сервис на Димитров. Но първата ни ракета успя да ги отрази и да вземе подаването си. При 5:3 носителят на трофея от US Open вече сервираше за място на осминафиналите. Той поведе с 40:15, но Гришо спаси и двата същински мачпойнта. След това дори стигна до точка за връщане на пробива, но британецът се спаси с ас. След това затвори мача след две непредизвикани грешки на Димитров.

Така първата ни ракета взема 45 точки за световната ранглиста, където е 32-и сега. Той е на четвъртфинал на двойки в Маями заедно с Фредерик Нилсен. Те играят срещу Томи Хаас и Ксавие Малис. Следващото участие на Григор в турнир на АТР ще бъде в Монте Карло.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Internazionali BNL d′Italia
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Рим, Италия
Настилка: Клей
Награден фонд: €8,862,111

Official Website | Livescore
Други новини