Шарапова и Возняцки на финал, Мъри губи



16-03-2013 00:00 | Станко Димов
Бившите шампионки от турнира в Индиън Уелс Мария Шарапова и Каролине Возняцки ще определят победителката в мега състезанието от категория "премиер задължителен" тази година. При мъжете Анди Мъри загуби в три сета от Хуан Мартин дел Потро, а водачът в схемата Новак Джокович е вече на полуфинал.

Осмата поставена Возняцки се класира за трети път на финала в последните четири години, след като отстрани №4 в схемата Ангелик Кербер след 2:6, 6:4, 7:5. В мач с общо 14 пробива датчанката водеше с 4:1 и 5:3 в третия сет. Но германската левичарка не се предаде и доведе нещата до 5:5. След това шампионката от 2011 година Каро спечели подаването си, а после направи и решителния брейк в заключителния гейм.

"Водех с 4:1 в третия сет и вече мислех, че ще завърша мача, но тя е голям боец. Заиграх с малко по-плитки топки и тя се възползва. Този турнир е много специален за мен и съм щастлива, че съм отново на финал", заяви 22-годишната Возняцки, която беше записала три поредни загуби от Кербер.

Втората в схемата Мария Шарапова победи своята сънародничка, съименичка и приятелка Мария Кириленко с 6:4, 6:3 и също е за трети път на финал в Индиън Уелс. Шарапова проби в третия гейм на първия сет и след едночасова битка успя да го измъкне. Във втория вицешампионката от 2012 година направи два брейка и заслужено записа успеха.

При мъжете във втория полуфинал ще се срещнат Новак Джокович и Хуан Мартин дел Потро, след като ден по-рано беше определена двойката Рафаел Надал - Томаш Бердих. Ноле записа 22-а поредна победа след убедителното 6:3, 6:1 срещу Жо-Вилфред Цонга.

Аржентинецът, който е №7 в схемата, спря Анди Мъри след 6:7(5), 6:3, 6:1. В първия гейм на мача шотландецът спаси две точки за пробив, но до края на частта нямаше други възможности. В тайбрека олимпийският шампион поведе с 5:2 точки, стигна до два сетбола при 64 и реализира втория. От този момент Делпо вдигна оборотите. Той проби Мъри на нула във втория гейм на следващия сет и го спечели. В третия южноамериканецът поведе с 4:1, с което прекърши окончателно съперника, а по-късно приключи с нов пробив.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини