Радванска се оплака от феновете в Ейлат



07-03-2013 00:00 | Станко Димов
Четвъртата в световната ранглиста Агнешка Радванска се оплака от поведението на израелските зрители по време на двубоите на Полша за Fed Cup в Ейлат миналия месец. В първа група на Евро-африканската зона участва и отборът на България.

„Там имаше много неща, които не би трябвало да се случват на турнир от такова ниво и много несправедливо отношение към нас”, заяви Ага на импровизирана пресконференция в Индиън Уелс.

„Официалните лица и съдията на стол не контролираха поведението на феновете. Не очаквах такова нещо на състезание на ITF. Беше много разочароващо. Имахме три трудни мача, в които се стигаше до 1-1 и двойките бяха решаващи. Това ни костваше много нерви и напрежение. Не очаквахме да ни аплодират, но искахме просто честно отношение към нас. Не очаквах такава атмосфера”, продължи Радванска, която игра в Ейлат заедно с по-малката си сестра Урсула и двете осигуриха класиране на Полша за плейофите за влизане в Световна група ІІ.

Тенисистката от Краков разкри, че тя заедно със своите съотборнички и капитана Томаш Викторовски са написали протестно писмо до международната федерация.

„Не бях играла при толкова ужасна атмосфера. Нямаше сигурност и не се чувствахме в безопасност. Публиката крещеше непрестанно”, каза в заключение полякинята.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини