Ерани защити титлата си в Акапулко



03-03-2013 00:00 | Станко Димов
Италианката Сара Ерани за втора поредна година е шампионка на тенис турнира в Акапулко, Мексико, който е от категория „Интернешънъл”. Така осмата в световната ранглиста стана третата състезателка от Топ 10 с титла от тази верига след Ли На и Агнешка Радванска, което я прави потенциална участничка в Турнира на шампионките в София от 29 октомври до 3 ноември.

На финала в мексиканския курорт синеоката италианка победи Карла Суарес Наваро ит Испания с 6:0, 6:4. Водачката в схемата Ерани започна устремно и спечели първите осем гейма. Тогава чак втората поставена Суарес намери своя ритъм. Вторият сет продължи 68 минути, но Сара не позволи връщане на пробива и заслужено триумфира.

„В първия сет топката беше „по-жива”, разиграванията бяха доста бързи и аз изиграх една невероятна част. Във втората при 2:0 и 40:15 топката стана по-тежка, съответно и разиграванията бяха по-бавни и трудни. Освен това Карла изигра много по-добре, така че ми беше трудно в края, но успях. Щастлива съм, че за първи път успях да защитя титла от WTA. Обичам този турнир, който е много специален за мен”, коментира Ерани.

За 25-годишната тенисистка от Болоня това беше седми трофей на единично. Тя взе първите си два през 2008 година в Палермо и Порторож. Сара трябваше да почака 4 години до следващите 4 титли миналия сезон (Акапулко, Барселона, Будапеща и Палермо). През 2012 година тя беше състезателката с най-много победи в турнири от сериите „Интернешънъл” – четири, но не игра в Турнира на шампионките в София, защото се класира за WTA Championships в Истанбул.

Титлата в Мексико направи Ерани тенисистката с най-много победи през сезона -18, с една повече от Агнешка Радванска.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини