Корне спаси 9 мачбола и е на полуфинал



01-03-2013 00:00 | Станко Димов
Френската тенисистка Ализе Корне показа железни нерви и непреклонна воля на турнира в Акапулко, Мексико. Третата поставена се класира на полуфиналите, след като отрази невероятните 9 мачбола, преди да победи испанката Лурдес Домингес Лино с 3:6, 7:6(10), 7:6(2) в епична битка, продължила повече от три часа и половина.

Корне, която беше на Турнира на шампионките в София в качеството си на резерва, спаси два мачпойнта при 5:6 във втората част, четири в последвалия тайбрек в сета и три при 5:6 в заключителната част.

"Физически бях готова за дълъг мач. Господи, не мога да повярвам, че успях да спечеля! Спасих толкова много мачболи, еше страхотна битка. Лурдес беше на точка от победата много пъти, но аз продължавах да се боря и останах концентрирана при всяка точка. Трябваше да стигна дълбоко в мен, за да намеря енергия за да спечеля", коментира изтощената Ализе Корне.

На полуфиналите тенисистката от Ница излиза срещу защитаващата титлата си водачка Сара Ерани. Италианката победи №5 Кики Бертенс от Холандия с 6:4, 6:4 в мач, приключил в 1 часа след полунощ. Балансът между Ерани и Корне е 1-1.

В другия полуфинал се срещат испанките Карла Суарес Наваро и Силвия Солер-Еспиноса. и двете са добре познати на българската публика от изявите си на "Алианц къп". Суарес игра финал през 2010 година, а Солер-Еспиноса спечели титлата в София година по-късно.

Втората поставена Суарес Наваро направи обрат от загубен сет и пробив във втория, за да се наложи над бившата шампионка от Roland Garros Франческа Скиавоне с 6:7(5), 6:4, 6:2.Непоставената Солер-Еспиноса беше убедителна срещу Карин Кнап от Италия - 6:2, 6:2.


 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини