Джокович с 16-а поредна победа



28-02-2013 00:00 | Станко Димов
Световният номер едно в тениса Новак Джокович записа 16-а поредна победа, за да се класира на полуфиналите на турнира в Дубай, който е от категория „АТР 500”. Сърбинът спечели с 6:0, 6:3 срещу Андреас Сепи от Италия.

Ноле даде на съперника си само 11 точки в първия сет, а №20 в ранглистата Сепи взе първия си гейм за 1:1 във втория. До края трикратният победител в ОАЕ направи пробив за 3:1 и завърши авторитетно.

За стигане до финала Джокович ще трябва да се справи и с четвъртия поставен Хуан Мартин дел Потро. Аржентинецът преодоля квалификанта Даниел Брандс с 6:4, 6:2.

„Дел Потро е фантастичен тенисист, той е много мощен и има страхотен сервис. Той харесва този корт, играе агресивно, така че ще трябва да бъда във върхова форма утре”, коментира Новак Джокович, който води със 7-2 победи срещу южноамериканецът.

В другия полуфинал излизат №2 Роджър Федерер и №3 Томаш Бердих. Така за първи път в историята на турнира в Дубай, която започва през 1993 г., първите четирима поставени са на полуфинал.

Федерер се справи с Николай Давиденко от Русия с 6:2, 6:2 и записа 19-и успех срещу този съперник от 21 мача. Чехът Бердих пък би друг руснак – „участващият с „уайлд кард” Дмитри Турсунов с 6:3, 6:2.

Швейцарският ас води с 11-5 победи в директните сблъсъци, но Бердих спечели последната среща на четвъртфиналите на Откритото първенство на Съединените щати миналата година.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Ролан Гарос
Категория: Голям Шлем
Място на провеждане: Париж, Франция
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: Lyon Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Лион, Франция
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Geneva Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Женева, Швейцария
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Други новини