Федерер подкрепи скуоша за Олимпиадата



16-02-2013 00:00 | Станко Димов
Скуошът получи снощи най-сериозната си подкрепа за влизане в олимпийското семейство през 2020 година. Самият Роджър Федерер даде рамо на кандидатурата на играта. Това стана в Ротердам на вечеря със седемкратната световна шампионка в играта с каучуковото топче Никол Дейвид от Малайзия.

„Мисля че скуошът е прекрасен спорт. Жалко е, че някои спортове нямат възможността да са на Олимпийски игри. Смятам че скуошът заслужава място там. В него има страхотни турнири, както и големи спортисти и характери. Аз лично бих бил много щастлив, ако той влезе в програмата”, заяви носителят на рекордните 17 титли от Големия шлем.

Той призна, че сам е играл доста като по-млад. „Играех много скуош, когато бях малък. Всяка неделя играех с баща ми. Започнах с дървена ракета, точно както и в тениса. Винаги съм бил голям фен на този спорт”, заяви Федерер.

Швейцарската легенда и Никол Дейвид вечеряха след загубата на Роджър от Жулиен Бенето (3:6, 5:7) на турнира в зала „Ахой” снощи. Малайзийското скуош чудо призна, че е силно впечатлена от първата си среща с великия тенисист. Както е известно Дейвид живее и тренира в Амстердам.

„Беше много вълнуващо. Той е страхотен човек и истински шампион. Показа ми какво е да си тенисист „зад сцената”. Оказа се, че е много подобно като да си състезател по скуош, така че прекарахме страхотно в разговори. Аз съм почитателка на тениса, но не играя. Следя изявите на Роджър отдавна и мога да кажа, че той изведе своя спорт на по-високо ниво”, коментира Никол.

През септември на сесията на МОК в Аржентина трябва да бъде избран един спорт, който да се включи в програмата на Игрите през 2020 година. Скуошът трябва да се пребори за признанието със спортовете бейзбол/софтбол, карате, ролкови кънки, борба, спортно катерене, уейкбординг и ушу.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини