Григор на полуфинал срещу Дел Потро



15-02-2013 00:00 | Станко Димов
Първата ракета на България Григор Димитров се класира на полуфиналите на турнира в зала в Ротердам, който е от категория „АТР 500”. Той успя да направи обрат срещу Маркос Багдатис от Кипър и да го победи с 6:7(4), 7:6(0), 6:3 след два часа и половина игра.

Гришо за втори път стига до тази фаза през 2013 година. Първият път беше в началото на януари в Бризбън, където стигна и финала, след като преодоля отново Багдатис в три сета. За класиране на втори финал на сингъл в кариерата Димитров трябва да преодолее и Хуан Мартин дел Потро.

В първата част 21-годишният хасковлия стигна до две точки за пробив в осмия гейм, но не успя да направи 5:3. Закономерно се стигна до тайбрек, в който опитният кипърец направи един минибрейк за 3:2 точки и до края не позволи връщането му.

Във втория сет Григор поведе рано с 2:0 гейма, а после, при 4:2, имаше шанс за втори решителен пробив, но Багдатис отново се измъкна и дори изравни за 4:4. Тогава националът ни изпусна нервите си и счупи ракетата си. Нататък в сета нямаше повече пробиви и той отново завърши в тайбрек. Този път Димитров си беше научил урока – пълна доминация и 7:0!

На старта на третата част Гришо отново направи пробив за 2:0. До края Димитров беше като стена - хладнокръвно отразяваше точки за пробив в сервис геймовете си и затвори четвъртфинала при 6:3, като в предишния гейм също имаше мачбол

Българинът си осигури 180 точки за световната ранглиста, където е №41 в момента, както 65 150 евро от наградния фонд.

"Изцедих всичката си енергия, но успях да спечеля. Чувствам се уморен след тежката среща. Винаги е трудно да играеш срещу добър приятел", заяви Гришо след мача.

На полуфиналите Григор Димитров се изправя срещу седмия в световната ранглиста Хуан Мартин дел Потро. Кулата от Тандил надигра с 6:3, 6:4 Ярко Ниеминен от Финландия. Българинът и аржентинецът не са играли до момента.

Видео от мача вижте тук

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини