Димитров на четвъртфинал в Ротердам



13-02-2013 00:00 | Станко Димов
Най-силният тенисист в историята на България Григор Димитров победи Николай Давиденко от Русия със 7:5, 6:3, за да се класира за четвъртфиналите на силния турнир в зала в Ротердам, който е от категория „АТР 500”. Лидерът на националния отбор беше подкрепян в зала "Ахой" от родна агитка с трибагреник.

В първия сет Григор наниза 5 аса и не даде възможност на опитния руснак дори да стигне до точка за пробив. На свой ред хасковлията заигра агресивно в края на сета. В 12-ия гейм той получи брейк пойнт и го реализира веднага, за да спечели частта след 38 минути игла.

Димитров реши да не губи време и от 0:30 осъществи нов пробив в следващата част, за да дръпне с 3:1. След това успя и да затвърди. При 5:3 първата ни ракета сервираше за място на четвъртфинал. Той не трепна и го направи с гейм на нула.

Гришо завърши с общо 10 аса и впечатляващите 90 процента спечелени точки при вкаран първи сервис.

На четвъртфиналите Димитров очаква победителя от двубоя Маркос Багдатис – Ришар Гаске. Той вече си осигури 70 точки за световната ранглиста, където е №41 сега, но ще прогресира от понеделник.

Преди мачът на Григор защитаващият титлата си Роджър Федерер се справи набързо с Грега Жемля от Словения с 6:3, 6:1 след само 58 минути игра. На осминафиналите в „Ахой” великият швейцарец ще срещне местния любимец Тимо де Бакер.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Internazionali BNL d′Italia
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Рим, Италия
Настилка: Клей
Награден фонд: €8,862,111

Official Website | Livescore
Други новини