Григор на осминафинал в Ротердам



11-02-2013 00:00 | Станко Димов
Първата ни ракета Григор Димитров започна успешно участието си на силния турнир в зала в Ротердам от категория "АТР 500", като спечели с 6:3, 3:6, 6:3 крещу Бърнард Томич от Австралия за час и 33 минути игра.

В първата част таланта от Хасково поведе с 40:0 в осмия гейм при сервис на родения в Щутгарт съперник и направи решителния пробив. След това Гришо затвори ета с гейм на нула и ас.

Българинът можеше да пробие за 2:1 в следващия, но вместо това позволи на Томич да направи брейк в следващия гейм. До края Димитров не успя да върне пробива и частите бяха изравнени.

В заключителния сет в зала "Ахой" 41-ият в света национал беше по-агресивен и определено повече заслужаваше успеха. Настоятелността на Григор беше възнаградена с пробив за 5:3. След това Димитров приключи мача с гейм на нула и две директни точки от сервис.

Българинът "надстреля" опонента си, като завърши с 8 аса и 4 двойни грешки при 66 процента вкаран първи сервис и 77 процента спечелени точки при него. Томич се задоволи с 4 аса.

„Определено беше труден двубой. С него се познаваме отдавна, макар и да не сме се срещали на корта от години. Томич има отличен сервис и знаех, че трябва да правя добри ретури, ако искам да имам шанс срещу него”, коментира след срещата Димитров, който вече си осигури 45 точки за ранглистат, на осминафинал ще се изправи в сряда срещу Николай Давиденко (Русия), който победи с 6:3, 6:2 №8 в схемата Флориан Майер (Германия) във вечерната сесия в Ротердам.



 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Internazionali BNL d′Italia
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Рим, Италия
Настилка: Клей
Награден фонд: €8,862,111

Official Website | Livescore
Други новини