Италия - Чехия и Русия - Словакия на полуфинал



11-02-2013 00:00 | Станко Димов
Ясни са полуфиналистите на отборния турнир Fed Cup в Световната група. След победи с по 3-2 до тази фаза стигнаха италианките, рускитине и словачките. На полуфиналите на 20 и 21 април се срещат Италия - Чехия и Русия - Словакия.

Италия се наложиха с 3-2 над Съединените щати в Римини, като решаващ беше мачът на двойки. В него Сара Ерани и Роберта Винчи надиграха Лизел Хубер и Варвара Лепченко с 6:2, 6:2.

Русия неочаквано имаше проблеми с Япония в Москва, след като Аюми Морита победи последователно Макарова и Веснина. На двойки обаче точно тези две рускини бяха категорични - 6:2, 6:2 срещу Масика Дои и Морита.

Въпреки контузията на Доминика Цибулкова Словакия поведе с 3-1 срещу Сърбия в Ниш. Решителната победа беше дела на Даниела Хантухова, която надигра Весна Долонц с 6:3, 6:2. Домакините бяха без Ана Иванович и Йелена Янкович.

Шампионките от Чехия бяха категорични срещу Австралия и взеха мача с 4-0. Петра Квитова (на снимката)взе решителната трета победа над Саманта Стоусър с 2:6, 7:6(3), 6:4.

В Световна група две истински подвиг направиха шведките, които обърнаха Аржентина от 0-2 до 3-2 насред Буенос Айрес. София Арвидсон и Юхана Ларшон изпратиха съперничките си на плейофи за оставане.

Както е известно България беше на победа от класиране до този плейоф. За него се класираха съставите на Аржентина, Белгия, Франция, Украйна, Канада, Казахстан, Великобритания и Полша. Жребият за него се тегли на 13 февруари, двубоите са също на 20 и 21 април.

Резултати от Fed Cup
Световна група
Чехия - Австралия 4-0
Италия - САЩ 3-2
Русия - Япония 3-2
Сърбия - Словакия 2-3.

Световна група две
Швейцария - Белгия 3-2
Аржентина - Швеция 2-3
Испания - Украйна 3-1
Франция - Германия 1-3.







 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини