Димитров срещу Томич в Холандия



10-02-2013 00:00 | Станко Димов
Най-силният български тенисист в историята Григор Димитров ще започне участие си в Ротердам с мач срещу австралиеца Бърнард Томич. Турнирът в зала "Ахой" е от категория "АТР 500", с награден фонд 1,575 милиона евро и е юбилеен 40-и.

Гришо и роденият в Щутгарт Томич никога не са се срещали при мъжете. Двамата от години се смятат като част от елита на новата вълна в световния тенис. 21-годишният хасковлия е №40 в ранглистата, където с година по-малкият от него съперник е №44.

Само за участието си в Холандия първата ни ракета взема 8350 евро от наградния фонд, но не и точки. При успех срещу Томич Григор ще си заслужи 45 точки и 16 030 евро. На осминафиналите Димитров очаква победителя от сблъсъка на ветераните между осмия в схемата флариан Майер от Германия и Николай Давиденко от Русия.

Димитров ще играе пак двойки с Маркос Багдатис, с когото достигнаха до третия кръг на Откритото първенство на Австралия. Те започват срещу Филип Полашек (Словения) и Джулиан Ноуле (Австрия).

Гришо има хубави спомени от турнира в Ротердам. През февруари 2009 година той записа първата си велика победа при мъжете, като надигра Томаш Бердих с 4:6, 6:3, 6:4. След това Димитров отстъпи в три сета на Рафаел Надал.

През 2011 година лидерът на националния отбор преодоля квалификациите в "Ахой", но отпадна в първия кръг на основната схема след 4:6, 4:6 срещу Жо-Вилфред Цонга.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини