Никол Дейвид №1 на WSA за седми път



05-02-2013 00:00 | Станко Димов
Скуош примата Никол Дейвид получи наградата на Женската скуош асоциация (WSA) на името на Хедър Макей за №1 за 2012 година на церемония по време на турнира от сериите Gold50 в Кливланд, щата Охайо.

Звездата от Малайзия печели приза "Играч на годината" за седми път напълно заслужено. Миналата година световната номер едно допусна само една загуба в състезанията от World Series през миналия сезон.

На церемонията в Кливланд бяха връчени и останалите награди на Асоциацията. Англичанката Алисън Уотърс бе отличена за завръщане на годината. Тя започна 2012-а като №39 в ранглистата, а завърши сезона като четвърта. Този приз е новоучреден и 28-годишната Уотърс е първата носителка.

За най-добра млада състезателка по скуош беше определена египтянката Нур ел Шербини. Тя е само на 17 години, но достигна до финала на Бритиш Оупън през май в лондонската зала "О2 Арина" и заслужено спечели наградата за пробив.

Мексиканката Саманта Теран получи новия приз Platinum Service Award за отдаденост и служба на играта. Теран помогна много за популяризирането на скуоша в родината й, освен това създаде турнир в Толука, а и се изяваваше на ниво като състезателка, преди да се контузи.

Женската скуош асоциация създаде и награда за спортсменство. Тя беше връчена по-рано, през януари, на Турнира на шампионите в Ню Йорк на младата канадка Саманта Корне за нейното поведение на и извън корта.

За турнир на 2012 година беше определено световното първенство за жени, което се провдеде на Каймановите острови през декември. За тази награда гласуваха състезателките.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини