България отстъпи с 2-3 в София



03-02-2013 00:00
Отборът на България отстъпи на Финландия с 2-3, в двубой който е от втора група на Евро-африканската зона на Davis Cup.

Резултатът от мача в столичната зала "София" Александър Лазов - Хари Хелиовара е 6:4, 6:7(4), 4:6, 3:6. Мачът беше под №100 за България и спази традицията срещу този съперник нещата да се решават в последния, пети двубой.

Втората ни ракета започна отлично и въпреки проблемите, които имаше в крака, успя да пробие съперника в заключителния десети гейм и да спечели сета.

Във втората част финландецът направи брейк още в първия гейм, но левичарят от Пазарджик успя да го върне за 4:4. Стигна се до тайбрек, в който Хелиовара поведе с 6:1 точки и въпреки сърцатата игра на Лазов успя да изравни частите при четвъртия си сетбол.

В следващата част Александър Лазов изоставаше с 0:3 гейма, но съумя да изравни при 3:3. За съжаление в последния гейм на сета той допусна пробив и го загуби.


В четвъртата част Хелиовара поведе с 5:0, Сашо се съвзе, но в крайна сметка загуби мача.

"Бяха ни осигурени чудесни условия за подготовка. Съжалявам за загубата, но отборът показа сериозно израстване в тази среща. През април отново сме домакини в мача за оставане в групата. Ще играем срещу Естония или Ирландия, които са сериозни съперници, но се надявам на победа", коментира капитанът Димитър Господинов.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Shanghai Rolex Masters
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Шанхай
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,298,535

Official Website | Livescore
Турнир: China Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Пекин, Китай
Настилка: Твърда
Награден фонд: $3,891,650

Official Website | Livescore
Други новини