България - Финландия 1-2 след 5 сета



02-02-2013 00:00 | Станко Димов
Отборът на България отстъпва на Финландия с 1-2 след мача на двойки от двубоя от втора група на Евро-африканската зона на Купа „Дейвис”, който се провежда в столичната зала „София”. Григор Димитров и Димитър Кузманов загубиха от Хари Хелиовара и Хенри Континен с 5:7, 1:6, 6:4, 6:2, 4:6 след повече от 3 часа игра.

В първата част дуетът на Финландия измъкна успеха с пробив в края. Втората част бе изцяло за гостите. В третия сет Димитров и Кузманов се разиграва, намалиха до минимум грешките и заслужено спечелиха. В десетия гейм от 0:30 българите стигнаха до сетпойнт, който реализираха без усилия, заради двойна грешка на Хелиовара.

С пробив за 4:2 и още един в последния гейм сетовете бяха изравнени, благодарение и на всеотдайната подкрепа на публиката, която напълни залата. В заключителния сет финландците поведоха с ранен пробив и успяха да го удържат.

В неделя са решителните двубои за определяне на победителя в двубоя. От 14:00 часа Григор Димитров излиза срещу Мике Континен, а след това Александър Лазов трябва да играе с Юхо Пауку. Капитаните могат да направят промяна в заявките до един час преди началото на мача.

„Вярвам в моя отбор и в крайния успех. Благодаря на момчетата за сърцатата игра. За неделя е сигурно, че в първия двубой излиза Григор, решението за участника ни в петия мач ще взема по-късно”, заяви капитанът Димитър Господинов на пресконференцията след мача.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Libema Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Хертогенбош, Холандия
Настилка: Тревна
Награден фонд: €767,455

Official Website | Livescore
Турнир: Boss Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Щутгарт, Германия
Настилка: Тревна
Награден фонд: €812,235

Official Website | Livescore
Други новини