Димитров открива двубоя с Финландия



31-01-2013 00:00 | Станко Димов
В сградата на Столична община кметът на София Йорданка Фандъкова изтегли жребия за двубоя с Финландия от световното отборно първенство по тенис Davis Cup и отреди: Григор Димитров ще започне битката срещу втората ракета на гостите Юхо Пауку. Първият двубой на мача от първи кръг на ІІ група на Евро-африканската зона в зала „София” е утре от 14 часа.

Двадесет минути след края му на корта ще излязат дебютантът Александър Лазов и първата ракета на Финландия Мике Континен, отреди главният съдия на двубоя Ханс-Юрген Окс. Срещите ще бъдат предавани пряко по БНТ.

В събота на двойки от 15 ч ще играят Димитър Кузманов/Тихомир Грозданов срещу Хенри Континен и Хари Хелиовара. В неделя отново от 14 ч са мачовете Димитров – М. Континен и Лазов – Пауку. Капитаните на отборите Димитър Господинов и Ким Тиликайнен могат да правят промени в избора на състезателите до час преди началото на срещите.

„Извънредно щастлива съм, че за пореден път София е домакин на най-престижното отборно състезание в мъжкия тенис – Купа „Дейвис” – заяви Фандъкова. – Искам лично да поздравя Григор Димитров, който вече е четиридесети в световната ранглиста и да му пожелая да върви само нагоре. Успех на нашите през уикенда!”

„Очакват ни много интересни срещи, надявам се, че прекрасният ни град, който кандидатства за европейска културна столица през 2019 година ще приеме още много такива мачове”, коментира президентът на Българската федерация по тенис Стефан Цветков.

„Благодаря на домакините за отличната организация, знаем колко е всичко да прочете гладко – отчете управителят на БНП Париба за България Ханс Бруке. – БНП Париба вече 40 години подкрепя тениса и Купа „Дейвис” и ние сме много щастливи от това дълго и ползотворно сътрудничество.”

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини