Пиронкова отпадна в Париж



29-01-2013 00:00 | Станко Димов
Първата ни ракета Цветана Пиронкова приключи участието си на турнира в Париж в зала от категория "Интернешънъл" след загуба в първи кръг от квалификантката от Швейцария Щефани Фьогеле.

Цвети отстъпи с 4:6, 2:6 на стотната в ранглистата и не успя да защити спечелените през миналата година 60 точки за достигане до втори кръг.

Двубоят започна равностойно, като в началото и двете момичета успяваха да задържат подаването си. При 3:2 Пиронкова първа се добра до точки за пробив, а Фьогеле направи двойна грешка и българката проби.

Още в следващия гейм обаче Цвети „върна жеста” и загуби подаването си. При 4:4 тя допусна и втори пробив, а малко по-късно първия сет отиде на сметката на швейцарката. Втората част също не разви добре за Пиронкова. Фьогеле проби още в самото начало за 2:1, след което затвърди.

При 3:1 Цвети отново имаше сериозни проблеми, спаси няколко точки за пробив, но все пак взе второто си подаване в мача, което се оказа и последно за нея. При 2:4 швейцарката проби отново, а малко след това не сгреши сервирайки за мача.

Следващото участие на Пиронкова е с националния отбор за Fed Сup в Ейлат, Израел от първа група на Евро-африканската зона. България играе в групата последователно с Холандия, Люксембург и Словения.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Internazionali BNL d′Italia
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Рим, Италия
Настилка: Клей
Награден фонд: €8,862,111

Official Website | Livescore
Други новини