Азаренка срещу Ли на финала



24-01-2013 00:00 | Станко Димов
Шестата в схемата Ли На се класира за втори път в кариерата си на финала на Откритото първенство на Австралия. Китайката победи малко неочаквано втората поставена Мария Шарапова с 6:2, 6:2 за час и половина. За титлата Ли ще спори с шампионката от 2012-а Виктория Азаренка, победила сензацията Слоан Стивънс.

30-годишната азиатка започна мача много агресивно и проби за 2:0 гейма. След това с бекхенд уинър китайката направи и втори. Шарапова, която стигна до полуфинала с рекордните само девет загубени гейма, нямаше отговор. Опитваше се да решава нещата със сервис, но Ли На се справяше с него и я „забождаше” на крайната линия.

При 34 градуса по Целзий се игра вторият сет. Рускинята стигна до точка за пробив в първия гейм, но тенисистката т Ухан хладнокръвно го отрази. След 2:2 Маша не взе повече нищо. В петия гейм тя допусна пробив, като направи двойна грешка. Веднага след това Шарапова стигна до възможност за рибрейк, но с отлични сервиси Ли се спаси. Последва нов пробив.

Световната номер едно Виктория Азаренка преодоля американката Стивънс с 6:1, 6:4. Вика бе безапелационна в първия сет. Във втория гейм на следващия тя контузи глезена си, което затрудни видимо придвижването й по корта.

Звездата от Беларус направи пробив за 2:0, но посъбудилата се 19-годишна Слоан го върна веднага. Азаренка проби отново за 4:2. Но после Вика направи няколко двойни грешки, за да се стигне до нов рибрейк. Вика проби за трети път в сета и при 5:3 вече сервираше за място на финала. Азаренка стигна на пет пъти до мачбол, като между тях спаси и точки за пробив. При третия брейкбол Стивънс взе маратонския гейм след уинър от форхенд. Последва медицински таймаут за тенисистката от Минск. В десетия гейм Виктория отново се добра до мачбол – този път при сервис на съперничката. Най-сетне европейката успя след топка в аут на Стивънс.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Internazionali BNL d′Italia
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Рим, Италия
Настилка: Клей
Награден фонд: €8,862,111

Official Website | Livescore
Други новини