Чудо: Всички от топ 20 стартират в Шанхай



06-10-2010 18:21 | Николай Драгиев

За първи път този сезон всички тенисисти от топ 20 ще бъдат заедно на един турнир. Това ще се случи на "Мастърс 1000" в Шанхай, който започва следващата седмица.

В надпреварата ще се включат пет шампиони на турнири от Големия Шлем (Рафаел Надал, Роджър Федерер, Новак Джокович, Хуан Мартин дел Потро и Анди Родик), пет финалисти на такива надпревари (Томаш Бердих, Робин Сьодерлинг, Маркос Багдатис, Анди Мъри, Жо-Вилфред Цонга), девет шампиони от "Мастърс 1000" (Надал, Федерер, Джокович, Мъри, Родик, Бердих, Цонга, Давиденко и Любичич), както и трима състезатели били под номер 1 (Надал, Федерер и Родик).

Колко често обаче се случва подобно нещо? Интересен факт е, че този сезон това не се е случвало, дори и на турнир от Шлема!

Разбира се основната причина е в тежката травма на Хуан Мартин дел Потро, който пропусна почти целия сезон. Сега той е извън топ 20 и дори да не беше готов, великолепната 20-ца, щеше да е в пълния си блясък.

През миналия сезон, шампион в Шанхай стана Николай Давиденко, който победи Рафаел Надал.

Испанецът пък ще се опита да спечели най-после голям турнир в Азия. Това е едно от малкото неща, които все още не е сторил.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини