Иванович взе сръбското дерби



18-01-2013 00:00 | Станко Димов
Финалистката на Откритото първенство на Австралия през 2008 година Ана Иванович е вече на осминафинал в Мелбърн. Поставената под №13 в схемата спечели сръбското дерби между бившите водачки в световната ранглиста срещу Йелена Янкович със 7:5, 6:3 при над 40-градусова жега.

Иванович сервираше добре и показа мощна игра, която караше нейната сънародничка, с която не са в блестящи отношения, да се защитава зад крайната линия. 25-годишната белградчанка поведе с 5:2 гейма в първия сет, но Янкович намери своя ритъм и успя да изравни за 5:5. В 11-ия гейм Ана губеше с 0:40, но спечели следващите пет разигравания, за да пробие за 6:5, а после взе сета, като завърши с ас.

Във втората част №22 в схемата Йелена допусна брейк за 1:3, което беше достатъчно за Иванович. При 5:3 тя сервираше за място сред 16-те най-добри. Янкович спаси един мачбол, но при втория топката й от бекхенд намери мрежата и всичко свърши.

„Няма тайни в играта ми, това е моят стил. Днешната среща беше много трудна в психологически план. Беше тежък двубой, наситен с напрежение от първата до последната точка. Доволна съм, че моят план успя и победих!”, заяви след двубоя Ана, която вече води със 7-3 в мачовете срещу Янкович.

На осминафиналите в „Мелбърн Парк” я очаква четвъртата в схемата Агнешка Радванска. Непобедимата тази година полякиня надигра авторитетно Хедър Уотсън от Великобритания с 6:3, 6:1 и записа 12-и пореден успех.

Иванович е спечелила първите три двубоя срещу Радванска, но след това загуби следващите четири.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини