Григор и Маркос печелят на двойки



17-01-2013 00:00 | Станко Димов
Григор Димитров продължава битката на двойки на Откритото първенство на Австралия по тенис. Първата ни ракета и Маркос Багдатис от Кипър пречупиха със 7:6(4), 6:2 Матю Ебдън (Австралия) и Райън Харисън (Съединени щати).

„Днес беше страшно топло, но се наслаждавах много на играта с Григор”, призна кипърецът след успеха. „Винаги е забавно да си партнираш с Маркос – върна комплимента Димитров. – Той е страхотен тенисист и прекрасна личност, с него е толкова забавно. Надявам се само да продължим с победите.”

При 5:5 в първия сет Ебдън и Харисън пробиха, а после поведоха и с 6:4 точки в тайбрека, но Димитров и Багдатис показаха стоманени нерви и в двата случая като от 4:6 грабнаха четири поредни разигравания и затвориха сета. Във втория пробиха рано за 2:0, после поведоха с 3:1 и до края дадоха още само гейм на съперниците им.

Във втория кръг българо-кипърският дует среща четвъртите поставени в схемата Макс Мирни (Беларус) и Хория Текау (Румъния). Мирни е печелил четири титли на двойки от „Ролан Гарос” и още две от Откритото първенство на САЩ, а на другите два турнира от Големия шлем е достигал финал. Гигантът от Беларус стана и олимпийски шампион в Лондон на смесени двойки с Виктория Азаренка.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини