Анди Мъри в трети кръг в Мелбърн



17-01-2013 00:00 | Станко Димов
Третият поставен на Откритото първенство на Австралия Анди Мъри продължи с лекота в третия кръг на турнира от Големия шлем в Мелбърн. При дамите терорът на Вика Азаренка и Серина Уилямс над съперничките продължава.

Олимпийският шампион Мъри се справи за 101 минути Жоао Соуза от Португалия с 6:2, 6:2, 6:4 на „Хайсенс Арина”. Шотландецът направи общо пет пробива в жегата и високата влажност на корта и побърза да се прибере на хлад. Следващият опонент на Анди е литовеца Рикардас Беранкис, който отстрани №25 в схемата Флориан Майер (Германия) с 6:2, 6:3, 6:1.

При жените водачката Виктория Азаренка приключи мача си с Елени Данилиду за 55 минути. 23-годишната звезда от Беларус срази гъркинята с 6:1, 6:0 на „Род Лейвър Арина” при почти 40 градуса по Целзий.

„Опитвах се да спечеля всеки гейм и всяка точка. Доста от тенисистиките тук показват страхотна форма, така че ще бъде интересно”, коментира шампионката в Мелбърн от 2012 година. Следващата опонентка на Вика е американката Джейми Хамптън.

Серина Уилямс отново пострада, но спечели набързо. Американката, която взе безапелационно титлите от Wimbledon, US Open, Олимпиадата и Мастърса в Истанбул, разби Гарбине Мугуруса от Испания с 6:2, 6:0. Серина се удари с ракетата по устата, но бързо преодоля шока и затвори мача с десети ас.

Уилямс очаква японката Аюми Морита в похода си към шеста купа в Австралия и общо 16-а от Големия шлем.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Internazionali BNL d′Italia
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Рим, Италия
Настилка: Клей
Награден фонд: €8,862,111

Official Website | Livescore
Други новини