България в лесна група в Ейлат



14-01-2013 00:00 | Станко Димов
Отборът на България попадна в група D при жребия за първа група на Евро-африканската зона на тенис турнира Fed Cup, който ще се проведе от 6 до 9 февруари в Ейлат, Израел. Церемонията се състоя в централата на Международната тенис федерация (ITF) в Лондон.

Националките с капитан Дора Рангелова са заедно със съставите на водача Словения, Холандия и Люксембург. Победителят от групата играе срещу първия в група „В”, където са Великобритания, Унгария, Португалия и Босна и Херцеговина. Спечелилият срещата отива на плейоф за влизане в Световна група II. Последните в групите играят мач за оставане в първа група на зоната.

България е в същия състав, който игра в Ейлат през 2012 година: Цветана Пиронкова, Елица Костова, Диа Евтимова и Изабелла Шиникова.

„Жребият е добър. От нас зависи дали ще се възползваме от това. Спокойно можем да се борим за първото място в групата. Трябва да си поставяме високи цели. Дано и момичетата са амбицирани като мен”, коментира Дора Рангелова.

Капитанката на Словения Тина Пишник е повикала Полона Херцог (№76 в световната ранглиста), Настя Колар (№546), Андрея Клепач (№562) и ветеранката Катарина Среботник, която е специалистка на двойки и в момента няма класиране в подреждането на WTA.

Холандките са с две тенисистки в Топ 100 – Кики Бертенс и Аранча Рус, които са съответно №60 и №70. Останалите в тима на Манон Болеграф са Ришел Хогенкамп (№197) и Бибиане Схоофс (№207).

Съставът на Люксембург е само от три тенисистки, като нито една от тях не е сред първите 600 в света. Капитанът Франк Айхер ще разчита на Ан Кремер, Клодин Шаул и Лаура Корея. Голямата отсъстваща е Манди Минела, №78 в публикуваната днес ранглиста.

Жребият за Fed Cup
Група „А”
Беларус, Австрия, Хърватия, Грузия
Група „В”
Великобритания, Унгария, Португалия, Босна
Група „С”
Полша, Румъния, Израел, Турция
Група „D”
Словения, Холандия, БЪЛГАРИЯ, Люксембург.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини