Българите отпаднаха на старта в Мелбърн



14-01-2013 00:00 | Станко Димов
Малко неочаквано българското участие в Откритото първенство на Австралия по тенис приключи още в първия кръг. Цветана Пиронкова отстъпи на Ромина Опранди след 6:4, 5:7, 2:6, а Григор Димитров загуби от Жулиен Бенето с 4:6, 2:6, 4:6.

Пиронкова загуби една за втори път на старта в Мелбърн. Тя започна отлично срещу швейцарката Опранди и взе първата част. Във втория Цвети имаше възможност да пробие за 6:5 и да сервира за спечелване на двубоя. Вместо това обаче 61-ата в света швейцарка взе подаването си, а след това направи брейк, за да изравни сетовете.

В заключителната част Опранди проби за 3:2 гейма, а после и още веднъж за 5:2, след което затвори мача при свое подаване с гейм на нула. Пиронкова приключи двубоя, в който имаше общо 14 брейка, с 5 аса и 3 двойни грешки. Пловдивчанката, която е №37 в световната ранглиста от днес, вкара 63 процента първи сервис и спечели точно 50 процента от разиграванията при първо подаване.

При мъжете Димитров започна отлично срещу №32 в схемата Бенето от Франция и поведе с 3:0 гейма. Последва обрат и съперникът взе следващите пет гейма. До края на двубоя 31-годишният французин наложи волята си. Григор остана с пробива си в първия сет.

Хасковлията завърши с 5 аса и една двойна грешка. Той вкара 63 процента първи сервис и взе 56 процента от точките при неговото разиграване.

41-ият в световната ранглиста Григор Димитров има и мач на двойки на Australian Open заедно с Маркос Багдатис от Кипър. Те играят срещу Матю Ебдън (Австралия) – Райън Харисън (Съединени щати).

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини