Веснина спечели най-после титла



12-01-2013 00:00 | Станко Димов
Руската тенисистка Елена Веснина успя да прекъсне негативната си серия от загуби във финални мачове на турнири на WTA на единично. Тя взе титлата в Хобърт, Австралия, на състезанието от категория „Интернешънъл”. Успехът я направи третата, спечелила етап по „Пътя към София” и Турнира на шампионките след Агнешка Радванска и Ли На.

Веснина се наложи с 6:3, 6:4 над шампионката от миналата година Мона Бартел от Германия и вдигна първи трофей при седмото си участие във финален двубой. Преди това 26-годишната състезателка беше губила спора за титлата в Оуклънд и Ню Хейвън (2009 г.), Истанбул и Ташкент (2010), Чарлстън (2011) и в Будапеща миналия сезон.

Финалът на остров Тасмания започна под диктовката на Бартел, но от 2:3 Елена спечели пет последователни гейма, което наклони везните в нейна полза и до края родена в Лвов тенисистка не изпусна инициативата.

„Голямата разлика днес беше, че сервирах по-добре във важните моменти. Дори с вятъра подавах с повече сила и спин. Мислех си, че е по-добре да направя двойна грешка, отколкото да позволя на съперничката да контролира точката. Много съм щастлива от успеха и ми иде да заплача. Спечелих първа титла и хората са щастливи за мен и искат да се снимат с мен. А аз искам да споделя радостта си със всички”, заяви емоционално Веснина.

Рускинята ще дръпне нагоре от 68-ото място, на което се намира в момента, но няма практически шанс да играе в София, ако не е в Топ 40 на ранглистата, както сочи статистиката от Qatar Airways Tournament of Champions 2012. Сезонът обаче едва започва, а Елена Веснина вече изпълни едно от двете условия за участие в „Арена Армеец” тази есен - титла от категория „Интернешънъл”.

В Хобърт откри сезона и полуфиналистката от Турнира на шампионките Цветана Пиронкова. Тя стигна четвъртфинал след успехи на Бегу и Закопалова.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини