Пиронкова на четвъртфинал в Хобарт



09-01-2013 00:00 | Станко Димов
Най-силната българска тенисистка Цветана Пиронкова записа първи четвъртфинал за сезона. Тя победи с 3:6, 6:4, 6:2 след повече от час и 40 минути игра третата поставена Клара Закопалова от Чехия на турнира от категория „Интернешънъл” в Хобарт, Австралия.

Двубоят не започна добре за пловдивчанката, която игра с превръзка на лявото бедро. Тя загуби първите четири гейма. След това Цвети постабилизира подаването си, върна единия брейк при 2:4 и доведе нещата до 3:4. Но после Закопалова взе своя сервис гейм и в деветия гейм поведе с 40:15. Чехкинята реализира още първия се сетбол и затвори частта след 31 минути игра.

Пиронкова започна пределно мобилизирана втория сет и поведе с 4:1 след пробиви в първия и петия гейм. Но съперничката успя да изравни резултата при 4:4. Националката ни не се отчая и веднага отново проби сервиса на Закопалова. В десетия гейм Цвети подаваше за сета, стигна до 40:30 и приключи след бекхенд на чехкинята в аут.

В решителната част Пиронкова допусна пробив за 0:2 гейма след двойна грешка, но съумя веднага да го върне. От този момент българката заигра мощно и уверено. Тя направи нов пробив – на нула, който след това затвърди за 4:2 след перфектен лоб. Агресивната и умна игра на Цвети й донесе нов брейк и при 5:2 тя сервираше за място на четвъртфиналите. Цвети стигна до мачбол и го реализира след топка в аут на Закопалова.

Първата ни ракета вече си осигури 70 точки за световната ранглиста, където в момента е №39, както и 5500 долара от наградния фонд.

На четвъртфиналите Цветана Пиронкова очаква германката Мона Бартел. Двете не са се срещали до момента. Бартел, която е 32-а в класацията, е шампионка от турнира в Хобарт през миналата година.

Видео от пресконференцията на Пиронкова

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини